Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
125 гр. масло
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 с.л. какао
1 ч.ч. смлени орехи
За сиропа:
1ч.ч. захар
1ч.ч вода
За крема:
400гр. заквасена сметана
100гр. захар
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се бият до побеляване, маслото се разтопява и се прибавя към яйчената смес, прибавя се брашното с бакпулвера, какаото и орехите. Сместта се изсипва в намаслена тава и се пече в предварително загрята фурна. След като се изпече блата се оставя да изстине, през това време се приготвя сиропа:
1 ч.ч. захар се карамелизира, прибавя се 1 ч.ч. вода и се оставя на котлона, докато карамела се разтвори. С този сироп се залива блата, отново се оставя да изстине.
Сметаната се разбива със захарта на пухкав крем и този крем се разстила върху блата. Оставя се хладилника за няколко часа
Няма коментари:
Публикуване на коментар