събота, 9 август 2014 г.

Пълнен паниран цвят от тикви

Продукти:

10 цвята от тикви или тиквички
2 с.л. брашно
2 яйца
100 гр. сирене
100 мл. бира
магданоз
черен пипер
сол


Начин на приготвяне: 

Брашното се разбърква с едното яйце до хомогенна смес, тази смес се  разрежда с бира, докато се получи консистенция на рядка боза.Прибавя се щипка сол. Ако се прави само паниран цвят от тиква, цветовете се потапят в тази каша и се пържат в загрято олио.

За пълнен цвят се приготвя плънка от сиренето, другото яйце, магданоз и черен пипер на вкус. С тази смес се пълнят цветовете, потапят се в кашата и се пържат в загрято олио. Отцеждат се върху домакинска хартия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар