вторник, 5 август 2014 г.

Парфе

Продукти:
5 яйца
500гр. заквасена сметана
22 с.л. захар
4 с.л. брашно
1/2 бакпулвер
20 гр. желатин
2 с.л. какао

Начин на приготвяне:
за блата:
1 яйце
4 жълтъка
4 с.л. брашно
4 с.л. захар
1/2 бакпулвер

Продуктите се разбъркват и сместа се пече в намазана с олио тава.
След като се изпече блата се залива с 200мл. компот (върху блата може да се наредят плодовете също)

за крема:
1. 20 гр. желатин
    100гр. вода
Разтварят се на водна баня, оставя се да поизтине
2. 4 белтъка
    8 с.л. захар
Разбиват се на твърд сняг
3. 500 гр. заквасена сметана
    10 с.л. захар
Разбиват се на пухкав крем

Към сметаната се прибавят белтъците внимателно /бърка се само с лъжица/, прибавя се и желатина и сместта се разделя на две части. Към едната част се прибавят две супени лъжици какао, залива се блата с кафявата смес и се слага в хладилника да се стегне /може и във фризера за няколко минутки/. След това върху кафявата смес се изсипва бялата и отново се прибира в хладилника за няколко часа, докато се желира напълно.

.....

Няма коментари:

Публикуване на коментар