сряда, 6 август 2014 г.

Домашни бонбони

Продукти:

150 гр. чаени бисквити
100 гр. пудра захар
100гр. шоколад
50гр. орехи
2 ч.л. ром
1 белтък

За пълнежа:
2 с.л. масло
3 с.л. пудра захар
3 сварени жълтъци
1 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават на ситно и се поставят в купа. Белтъка с пудрата захар се разбиват на сняг и се прибавят към бисквитите. Шоколада се настъргва, орехите се смилат и също се прибавят към бисквитите, добавя се и рома и всичко се омесва много добре. Оставя се малко да стегне, а през това време се приготвя сместта за пълнежа:
Маслото с пудрата захар се разбиват, добавя се рома и жълтъците.
От бисквитената смес се правят топчета, във всяко топче се прави вдлъбнатинка и се слага малко от пълнежа. Готовите бонбони се овалват в смлени орехи, кокосови стърготини или какао



1 коментар: