четвъртък, 14 август 2014 г.

Соленки

Продукти:

125 гр. масло
125 гр. маргарин
150гр. сирене
150 гр. кашкавал
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. кисело мляко
3 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Маслото и маргарина се разтопяват. Сиренето и кашкавала се настъргват и се прибавят към маслото, содата се смесва с киселото мляко и също се прибавя  към сместта. Добавя се и брашното, меси се до меко тесто. Ако се наложи се добавя още брашно. Тестото се разделя на шест топчета. Всяко топче се разточва и се нарязва на 12 парчета, които се навиват на малки кифлички. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване



Няма коментари:

Публикуване на коментар