сряда, 12 ноември 2014 г.

Картофено руло

Продукти:
1 кг. картофи
1 глава лук
1 морков
3-4 гъби
100 гр.царевица
100гр. сирене
2 сурови яйца
2 сварени яйца
3-4 кисели краставички
50 гр.кашкавал
50 гр. олио
50 гр. масло
150 мл. доматен сок
2 с.л. брашно
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват/ при картофите слагам и моркова да се свари/, обелват се и се пресоват. В олиото се запържва лука и гъбите докато омекнат, слага се доматения сок и ври, докато водата изври,добавя се и царевицата. Овкусява се със сол и черен пипер.
Към картофите се прибавят  яйцата /единия жълтък се оставя за намазване/, сиренето, маслото, брашното и сол на вкус, омесва се хубаво. Правоъгълна тава се застила с хартия за печене и върху нея се разстила картофената смес, изпържената гъбена смес се разстила върху картофената. Нарязват се сварените яйца, киселите краставички и моркова и се подреждат върху гъбената смес и с помощта на хартията се оформя рулото, намазва се с яйцето и се пече на 200 градуса около 20 мин., след това се поръсва с настъргания кашкавал и се допича за още десетина минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар