вторник, 11 ноември 2014 г.

Мусака от тиквички

Продукти:

2 големи тиквички
1 глава лук
1 морков
150-200 гр. сирене
3-4 скилидки чесън
50-60 мл. олио
черен пипер
копър
2 яйца
200 гр. прясно мляко
1 лъжица брашно

Начин на приготвяне:

Тиквичките се настъргват на рендето,леко се  посоляват и се оставят да се отцедят. Лука се нарязва и се запържва, моркова се настъргва на ренде и се прибавя към лука, прибавя се малко от отцедения сок от тиквичките и се задушават, докато поомекнат. Прибавят се и тиквичките и се задушават, докато останат на мазнина, след това се прибавят сиренето, чесъна, копъра и черния пипер. Сместта се изсипва в тава. Една лъжица брашно се разбърква с яйцата, разрежда се с прясното мляко и с тази смес се залива сместта от тиквичките. Пече се до зачервяване.
Сервира се с кисело мляко с чесън.




Няма коментари:

Публикуване на коментар