вторник, 4 ноември 2014 г.

Пълнена тиква с крем карамел

Продукти:

1 тиква около 2,5 кг.
700 мл.прясно мляко
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 пръчка канела

Начин на приготвяне: 

Изрязва се капак от тиквата и внимателно се изчиства вътрешността на тиквата. Изплаква се с вода и се оставя да поизсъхне, докато се приготви крема.
Захарта се слага в тенджера и се карамелизира, прибавя се млякото и пръчката канела и се загрява докато карамела се разтопи, вади се от котлона и се оставя да поизстине.
Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавя вече поизстиналото мляко, /пръчката канела се изхърля/ разбърква се добре и с тази смес се пълни тиквата. Тиквата не трябва да се пълни до горе, защото ще започне да кипи. Слага се тиквата в тава, захлупва се с капачето, ако не стои стабилно, около нея се навива алуминиево фолио. Ако остане от яйчената смес, пълни се чаша за крем карамел и се оставя отстрани на тиквата. Пече се на 180 градуса около 3 часа. Трябва да изстине добре, преди да се разреже.


Няма коментари:

Публикуване на коментар