петък, 5 декември 2014 г.

Испански крем

Продукти:
1 л.прясно мляко
4 жълтъка
4 с.л. царевично нишесте
1 ч.ч.захар
1 к.л.канела на прах /1пръчка канела/
1 ч.л. настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне:

Млякото се слага на котлона да се загрее. През това време в купа се разделят жълтъците от белтъците /белтъците се запазват за целувки/. Към жълтъците се прибавят нишестето, захарта, канелата,/ ако е на прах, ако е пръчка се слага в млякото/ и настърганата кора от лимон. Разбърква се добре, разрежда се с малко от леко загрялото мляко и се прибавя на тънка струйка към останалото мляко. Вари се при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.



Няма коментари:

Публикуване на коментар