Продукти:
500 гр. карфиол
2 моркова
2 картофа /сварени/
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
3-4 гъби
2 с.л. брашно
олио или зехтин
1ч.ч. прясно мляко
50 гр. топено сирене
50 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Морковите и карфиола се сваряват в подсолена вода докато поомекнат. Лукът се нарязва и се запържва в мазнина, прибавят се гъбите и чесъна и всичко това се слага в намазан с мазнина терин. Подреждат се нарязаните картофи, моркови и карфиол.
В малка тенджера се запържват две лъжици брашно, прибавя се прясното мляко и се бърка енергично, слагат топеното сирене и кашкавала и се бърка, докато се разтопят. С тази смес се залива терина и се пече до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар