понеделник, 10 ноември 2014 г.

Соленки "Ваня"

Продукти:
200 гр.сирене
200 гр. кашкавал
300 гр. кисело мляко
125 гр. масло
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 жълтък
500 гр. брашно
микс семена за поръсване

Начин на приготвяне:

В купа се разтопява маслото, към него се прибавят настърганите сирене и кашкавал. След  това се прибавя киселото мляко със содата и солта. Прибавя се и брашното, трябва да се получи меко тесто, което да не лепне по ръцете. Тестото се разделя на шест топки. Всяка топка се разточва на кора, около 3 мм., Режем кората на 12 парчета, които завиваме на малки кифлички.
Нареждаме ги в намазана тава, мажем ги с жълтъка, поръсваме ги със семената и ги печем до зачервяване.


Няма коментари:

Публикуване на коментар