4 круши с дръжките
40 гр. млечен шоколад
40 гр. черен шоколад
40 гр. бял шоколад
100 гр. орехи, едро смляни
100 гр. стафиди или фурми
200 гр. бутер тесто
1 жълтък
Начин на приготвяне:
Шоколада се нарязва на малки парченца и се смесва с орехите и стафидите. Отрязва се малко капаче от дъното и с малка лъжичка внимателно се издълбават крушите и се пълнят с шоколадовата смес. От бутер тестото се изрязват четири кръгчета, може и квадрати, и четири ленти, захлупва се дъното на крушата с кръгчето, а след това лентата се увива около крушата, като краищата се застъпват. Маже се с жълтък тестото, навито около крушите и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Пече се в загрята на 200 градуса фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар