неделя, 7 септември 2014 г.

Кифлички със сирене

Продукти:
 
1 кубче мая
1 кг. брашно
400 мл. вода
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
2 с.л. захар
2 с.л. олио
2 яйца
1 пакетче масло
семена за поръсване

Начин на приготвяне:

Водата леко се затопля и в нея се разтваря маята. Прибавя се захарта и 3-4 с.л. брашно, разбърква се и се оставя да шупне. След това се прибавят останалите продукти, /един жълтък се оставя за намазване/ и се омесва меко и гладко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да удвои обема си. След това тестото се разделя на 10 топчета, които се точат на кора. Кората се реже на 12 парчета, във всяко парче се поставя малка бучица масло и парченце сирене, навива се на кифличка и се нарежда в намаслена тава. Оставя се още няколко минути, докато кифличките удвоят обема си,  мажат се с жълтъка и се поръсва с маково, ленено или сусамено семе. Пече се до зачервяване на 200 градуса.



1 коментар: