Продукти:
500 мл. сладкарска сметана
650 гр.. шоколадов крем /Нукрема/
40 мл. олио
350 гр. орехи
170 гр. пудра захар
1 с.л. с връх брашно
8 белтъка
Начин на приготвяне:
Пудрата захар и белтъците се разбиват много добре на сняг, прибавят се брашното и смлените орехи. Тази смес се разделя на четири части, от които се пекат четири блата. Всяка част се изсипва върху хартия за печене и се пече на 170 градуса, След като се изпекат, се слагат върху решетка да изстинат.
Сметаната се разбива на пухкав крем и към нея се прибавя 400 гр.Нукрема, разбърква се добре и с тази смес се мажат блатовете.Така приготвената торта се прибира в хладилника да се стегне.
Останалите около 150 гр. Нукрема се загряват на водна баня, прибавя се олиото и се разбърква добре. С тази смес се залива охладената торта и отново се прибира в хладилника, да се стегне.
Преди сервиране се поръсва със зелени кокосови стърготини /или каквито се намират в шкафа/
Няма коментари:
Публикуване на коментар