четвъртък, 11 септември 2014 г.

Канелони със сос бешамел

Продукти:

250 гр. канелони
1 глава лук
1 морков
3-4 гъби
50 мл. зехтин
50 гр. масло
2 домата
50 гр. кашкавал
4 лъжици брашно
50-60 мл. червено вино
100 гр. царевица
500 гр. телешка кайма
1 л. прясно мляко
черен пипер


Начин на приготвяне:

Загрява се зехтина и към него се прибавят лука и моркова, нарязани на ситно. Като поомекнат се прибавят и гъбите. Каймата се разбива с малко вода и се добавя към гъбената смес, прибавя се и виното и се оставя на котлона докато изври  и след това се прибавят царевицата и черния пипер. Оставя се да поизстине.
В друга тенджера се разтопява маслото и в него се изпържва брашното, прибавя се прясното мляко, като се бърка енергично. Соса  трябва да е по-рядък, за да може канелоните да се сварят.
Канелоните се пълнят със сместта с каймата и се нареждат в тавичка, заливат се с бешамела и се пекат около 40 минути. Малко преди да се извадят от фурната се поръсва с настърган кашкавал.


Няма коментари:

Публикуване на коментар