четвъртък, 11 септември 2014 г.

Тарталети с ябълки

Продукти: 

200 гр. масло 
1 яйце
4 с.л. захар
350 гр. брашно
4 ябълки
150 гр. ядки микс
2 с.л. кафява захар
2 с.л. мед
1 с.л. коняк
100 гр. сушени кайсии

Начин на приготвяне: 

Ябълките се обелват, изчистват се от семките и се нарязват на парчета, слагат се в тенджера заедно с маслото, захарта, меда и коняка. Врят на котлона, докато течността се изпари и ябълките леко се карамелизират. През това време се нарязват  ядките и кайсиите и се прибавят към карамелизираните ябълки.Котлона се изключва и сместта се оставя да се поохлади.
Маслото и захарта се бият до побеляване, прибавя се яйцето и брашното и се бърка, докато се получи меко тесто. Вземат се топчета от тестото и се разстилат върху формичките за тарталети.
Отгоре се разпределя ябълчената смес. Пече се при 200 градуса около половин час




Няма коментари:

Публикуване на коментар