Продукти:
2 сварени пилешки бутчета
1 глава лук
1 морков
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
50-60 мл.олио
350 гр. ориз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Загрява се олиото, лука и моркова се нарязват на ситно и се изпържват в загрятото олио, слага се една кафена чаша вода и се захлупва тенджерата, за да се задушат.След като поомекнат се прибавя месото накъсано на малки парченца, Добавя се около литър вода или от бульона, в който са варени бутчетата и като заври се прибавя ориза. Ври, докато поеме цялата течност, прибавят се подправките и се прехвърля в тава. Яйцата се разбиват, прибавя се прясното мляко и с тази смес се залива ориза, пече се до зачервяване
Няма коментари:
Публикуване на коментар