Продукти:
1 глава зелен лук
1 морков
3-4 скилидки чесън
1 кг. зелен фасул
50-60 мл. олио
1 домат, може и от консерва
магданоз
Начин на приготвяне:
Загрява се олиото и в него се изпържват лука и морковите, ситно нарязани, след това се слага зеления фасул и се запържва, докато промени цвета си.Домата се настъргва и се добавя. След това се налива топла вода, наравно с фасула и се вари, докато водата изври, Добавят се скилидките чесън и нарязания магданоз и котлона се изключва.
Втори начин на приготвяне:
Фасула се измива и се слага в тенджера, прибавят се лука и морковите и се залива се с вода /водата да е 2-3 пръста над фасула/. Ври така, докато омекне. В тиган се запържва около 60 гр. масло, прибавят се две лъжици брашно и се пържи, докато брашното покафенее, вади се от котлона и се добавя по една чаена лъжица червен и черен пипер, 2-3 скилидки чесън и тая смес се слага във фасула. Ври още 5 мин. По желание се поръсва с магданоз
Няма коментари:
Публикуване на коментар